RUUMILOOJAD: tegutsedes tarkuse ja kirega | to lead with passion and wisdom

Wednesday, January 04, 2006

Millal Sina viimati mängisid?



"Beyond right doing and wrong doing, There is a field- I will meet you there." Rumi

Inimpsüühika üks olulisemaid ja orgaanilisemaid vajadusi on MÄNG. Just mängu eri vormid saadavad inimest ja inimkonda kõigil ta arengustaadiumidel. Mäng on oluline vahend erinevate elusituatsioonidega kohanemiseks ja käitumistüüpide äraõppimiseks. Ja mis eriti tähtis: mäng ei vastandu kunagi tunnetusele.

Millal Sina viimati mängisid?

Peale Kanadast naasmist kutsusime sõbrad kenal detsembrikuu laupäeval kokku, et jagada oma muljeid, kogemusi ning edasisi plaane. Kuna meie suvist kogemust iseloomustasid just hästi märksõnad playful and meaningful (mänguline ja tähendusrikas), siis püüdsimegi seekord luua ruumi, kus koos mänguliselt arutleda ja avastada. Uurida, kuidas mängu ning lusti oma igapäevaellu ikka aina rohkem luua? Kogunesimegi selleks väikeste inimeste maailmas:), lasteaias Naba (www.naba.ee).

Mänguteema avas maalikunstniku silmade läbi meie külaline Kaido Ole (http://www.hot.ee/kaidoole/). Seejärel arutlesime, et milline on mängu roll meie igaühe elus. Jagasime mõtteid ja plaane seoses oma (mängulise) tulevikuga: miks oleme loonud Ruumiloojad? Mida, kuidas ja kus edaspidi toimetada soovime? Hiljem sulistasime veel lasteaia basseinis, hulatasime saalis ning tähistasime Pireti sünnipäeva.

Kokkuvõttes oli meil tore lustlik pärastlõuna. Suur äitäh abilistele - Katariinale, Kaidole, Albertole, tänu kellele kogunemine aset leidis. Ja tänud sõpradele, et olite kohal!

¤ Loe pikemalt noorte sotsiaalsete ettevõtjate mõtteid teemal- Kuidas olla teadlik meid ümbritsevatest mängudest: Mille Bojer "Changing The Game" (pdf)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home