RUUMILOOJAD: tegutsedes tarkuse ja kirega | to lead with passion and wisdom

Thursday, February 18, 2010

Uuenduste otsingul


Kas soovid julgustust, kuidas uuenduslikult tegutseda?

Kas oled valmis uurima, kuidas mitmekesistada oma tooteid ja teenuseid?

Kas soovid koos erineva valdkonna ettevõtlike inimestega ühiselt õppida ning arendada koostööd?


Just sellised küsimused innustasid Tartumaal tegutsevaid väikeettevõtjaid ja ühenduse esindajaid osalema pikaajalises arenguprogrammis Uuenduste Otsingul. Koos jagati esmaseid ideid, täiendati neid kaaslaste abiga, märgati arengukohti õppereisil Rohelisel Jõemaal. Programmis osalejad on käima lükanud ning edasi arendanud mitmeid uuenduslikke algatusi:
- Kurista külas tegutseb läbi õpitubade, käsitöölaagrite ja teemapäevade käsitöö—ja isetegemise pisikuid levitav Jaago käsitöötalu;
- MTÜ Peipsi Vikat on valmis ehitama pilliroost saare - ROOMAA, kuhu pilliroopaadiga aerutada saab;
- Võnnu valla spordiklubi loob veebikeskkonna, kus ühiselt virtuaalseid koosolekuid ja foorumeid pidades, mõttekaaslasi ja toetajaid leides loodetakse Võnnu Spordiklubi strateegia-arengukava koostada ning see ellu viia.

Programmis osalemise muljed on järgmised:
Pühendumus, millega töötasid minu segaste plaanidega kõik ülejäänud kaasuuendajad, on minu jaoks ühelt seminariprogrammilt enneolematu kogemus (Inga Talvis, Jaago käsitöötalu perenaine)

Olen saanud julgust jagada teistega oma mõtteid ja rääkida ka kõige "jaburamatest" ideedest (Tauno Laasik, Roomaa eestvedaja)

Ka sel aastal käivitub omanäoline koolitusprogramm nii Tartu- kui ka Valgamaal. Programmi sihiks on tõsta väikeettevõtjate ja ühenduste eestvedajate ning kohalike omavalitsuste esindajate võimekust uuenduslikult mõelda, suunata tulemuslikult erinevaid tegevusi, algatada projekte ning kaasavalt tegutsedes viia ellu uusi lahendusi.

Praegu on põnev aeg koos heade kaaslastega otsida väärt ideid ja neile ise elu sisse puhuda.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home